Pilates voor UM studenten en UM personeel in USC, Randwyck

Voor het twaalfde jaar in samenwerking met Universiteit Maastricht, afdeling Sport, worden er op woensdagavond en donderdag tussen de middag Pilates Matlessen en inloop-lessen gegeven in de Body & Mind studio van het USC Randwyck. Er worden cursussen van 6-9 lessen aangeboden, voor zowel level 1 als level 2. Vanaf 22 november beginnen de nieuwe cursussen.

Pilates Essentials (level 1 cursus - 6 weken)

Bewegen vanuit je ‘core’: hoe doe je dat en hoe voelt het?

In deze cursus leer de basisprincipes van Pilates en verbeter je houding, core stabilisatie, controle en coördinatie. We werken aan centering, concentratie, flow, precisie, timing en ademhaling.Voor bewegingsgemak tijdens je dagelijkse bezigheden en sport, voor blessureherstel en blessurepreventie.

Pilates Connections (level 2 cursus - 9 weken)

In deze cursus wordt dieper ingegaan op ontwikkeling van natuurlijke uitlijning, dynamische stabiliteit en beweginggemak. We bevorderen de elasticiteit van spier- en bindweefsel.
We gaan werken aan bewustwording van de connecties in je lichaam.  Bij voorbeeld: Wat is de invloed van je voeten op je onderrug? Het verband tussen je bekkenstand en je schouders en nek? Waarvoor gebruiken we onze buikspieren? Wat is driedimensionale ademhaling?  En hoe gebruiken we die ervaringen in het dagelijkse leven? Pilates kan stijfheid veroorzaakt door blessures, houdingspatronen en arbeidsgerelateerde bezigheden verlichten en je helpen meer fysieke, mentale en emotionele ruimte te verwerven.

Beyond Pilates (bewegingsexploratie inlooples)

Een ontspannende en introspectieve 3dbody flow met aspecten van Pilates, pole dans,  yoga, Feldenkrais en zwemmen.  We bewegen op een vloeiende natuurlijke manier, voornamelijk op de vloer. We verlengen en versterken spieren en bindweefsel en verbeteren de coördinatie en beweeglijkheid van de gewrichten door middel van langzame spiralende sequenties. Deze workout is aangenaam ontspannend en brengt je in contact met de diepere lagen in jezelf.  Na de les voel je je langer, soepeler en vrijer.

Kledingadvies: kleding die je armen, benen, buik en rug bedekt, zodat je niet afkoelt als je je op de vloer uitstrekt.

 

Inschrijven

Dit kan via de UM sport webshop of aan de Balie van UM Sport in Randwyck.
Via de UM Sport website vind je alle informatie om je in te kunnen schrijven: locaties, openingstijden, telefoon en email van de UM-sportbalie. Via Sportoverzicht UM Sport vind je alle sportactiviteiten. Als je geen info over beschikbare plaatsen ziet bij het dropdownmenu 'Bezetting" betekent het dat deze groep vol is.

Er wordt in het Engels les gegeven.

UMsport pilates swan

Lestijden UM Sport
woensdagavond
17.30 - 18.30 uur  (level 2 cursus)
18.30 - 19.30 uur  (level 1 cursus)
donderdagmiddag 
12.00 - 13.00 uur  (inlooples)

UMsport pilates spine stretch

Locatie
• Body & Mind studio
Universitair Sport Centrum
P. Debyeplein 15, 6229 HA,
Maastricht (Randwyck)

Umsport pilates magic circle

Voor wie
• Studenten van de UM en Hogeschool Zuyd
• Alumni van de UM
• Employees van Hogeschool Zuyd
• Employees én hun partners van de UM
• Employees van het AZM en alle andere bedrijven op bedrijventerrein Randwyck