Trainer Aisha Trimbach

Groningen, 1964
Mijn achtergrond is divers. Als kind wilde ik later danseres worden. Toen ik op balletles mocht ging een droom in vervulling. Maar dans is niet alleen bewegingstechniek. Je drukt ook uit wie je bent en wat je beweegt. In die zin is bewegen ook een ontmoeting met jezelf. Soms verwarrend en ongemakkelijk, maar zeker interessant.

Zowel de fysieke als de gevoelsmatige aspecten van beweging zijn me blijven fascineren. Na de klassieke balletlessen volgden de moderne dans en Argentijnse Tango. Terugkerende pijn in mijn SI-gewricht noopte mij te stoppen met moderne dans en op zoek te gaan naar de oorzaak (en de oplossing) van deze klachten. In 1987 kwam ik in aanraking met een nieuwe behandelingsvorm: Postural Integration, één van de therapieën die was ontstaan ​​uit de structurele integratiemethode, ontwikkeld door Ida Rolf.
Door middel van veelal langzame, soms diepe mobilisaties wordt het bindweefsel, -myofascia- losgemaakt en je houdings-en bewegingspatronen gestructureerd en geïntegreerd. Het contact tussen behandelaar en cliënt, de bewegingskwaliteit van de cliënt tijdens de mobilisaties en de perceptie van zowel bewegingen als de gevoelens zijn de sleutel in het veranderingsproces. Deze diepgaande ervaring inspireerde me om de 4-jarige opleiding Postural Integration te volgen. Het holistische curriculum omvat de hierboven genoemde 'Rolfing' technieken, bio-energetische karakter structuur analyse volgens Alexander Lowen, 'lezen' van de lichamelijke spanningspatronen, de Chinese vijf elementen leer en accupressuur, de basis van craniosacraal werk en natuurlijk de persoonlijke ontwikkeling van de student. Tijdens en na deze intensieve leertijd beoefende ik ook andere benaderingswijzen om aanraking met beweging te verbinden. Ik gaf o.a. massagecursussen, Bio-energetica cursussen en Argentijnse tangolessen.

Mijn kennismaking met Klassiek Pilates en later GYROTONIC® exercise was een eye-opener. Ik ervaarde dat indien de bewegingen met aandacht worden uitgevoerd deze procesgeoriënteerde methodes kunnen helpen om houdingspatronen te verbeteren en je welzijn te verhogen. Ik heb er in de loop der tijd mijn eigen 'draai' aangegeven door het drie-dimensionale aspect van de bewegingen naar de voorgrond te halen, de focus te richten op de innerlijke gewaarwording en de verbinding te zoeken met de manuele Structurele Integratie en hedendaagse vormen van fascial release zoals het Anatomy Trains bodymap concept van Thomas Myers. De essentie van de tangotechniek - centering, gewichtsverplaatsing, flexibele houding- keert in zekere zin terug in de loopcursussen 'een Stap Vooruit'.

In 2004 opende ik BodyMind Studio Spring Pilates.  In de ruime studio in het centrum van Maastricht worden zowel groepslessen als individuele training aangeboden. Kwaliteit boven kwantiteit is het uitgangspunt; individuele aandacht voor de deelnemer staat voorop. Mensen van alle leeftijden, met hun persoonlijke aspiraties zijn welkom om deel te nemen aan de lessen.

Ik beoefen en bestudeer zowel somatische bewegingsvormen, ervaringsgerichte anatomie als behandelmethoden van fascia. Mijn aspiratie is om een holistische coach en bewegingstrainer te zijn. Ik vraag mijzelf en de deelnemers van mijn lessen: Hoe kunnen we bewegen met gemak, om structureel losser, opener en meer in balans te komen? Hoe betrekken we de hele mens bij dit proces? Hoe verbeteren we de bewegingskwaliteit? En: hoe zorgen we dat het ook bevredigend is om hieraan te ‘werken’?

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik hetgeen me fascineert tot mijn professie is geworden. Centraal in mijn lessen staat de integratie van lichaamsbewustzijn, concentratie, balans en ontspanning. Bodymind Training wordt zo een vervullende ervaring die je meeneemt in je dagelijkse leven. Voel je vrij om een les uit te proberen!

Opleiding
Jaartraining dansexpressie
Jaartraining Tantra en Intimiteit door Sarojini de Krom
Vierjarige opleiding Postural integration door Jack Painter en Rashma Schaefer-Buss
Jaartraining Sexual grounding en Bio-energetische analyse door Willem Poppeliers

Gecertificeerd Pilatestrainer Comprehensive level
• Mat
• All Apparatus

Gecertificeerd trainer GYROKINESIS® level 1
Speciale cursussen:
• GYROKINESIS® ademhaling -met Juliu Horvath
• GYROKINESIS LOTUS BLOSSOM®

Gecertificeerd trainer GYROTONIC® level 1
Speciale cursussen:
• GYROTONIC® Therapeutic application for the Pelvic girdle
• GYROTONIC® Principles in the context of Osteopathy
• GYROTONIC® Psoas Principles

Anatomy Trains cursussen:
Fascial Release and Structural Balance met James Earls
• Arches and Legs
• Fans of the Hip
• Walking the Lines
• Masterclass BodyReading/visual assessment met Thomas Myers
• Anatomy Trains in Motion met Karin Gurtner

Anatomy in Motion AIM
Finding Centre Immersion cursus met Gary Ward en Christopher Sritharan

Franklin workshops met Eric Franklin
Psoas Core Awareness cursus met Liz koch
Bartenieff cursus met Marieke Delanoy
Fascial Fitness cursus met Stefan Dennenmoser
Triggerpoint workshop- Foamrolling met Triggerpoint

<certifiedby>