Over mijn netwerk

Bewegen kan veel oplossen, maar niet alles. Bij langdurige klachten die niet verbeteren, maar verergeren tijdens bewegen is het beter ook het onderliggende probleem aan te pakken. Onderstaande therapeuten ken ik persoonlijk en ik verwijs graag naar één van hen, als ik denk dat je daar in goede handen bent.
Al deze therapeuten werken vanuit een holistische kijk op de mens en  behandelen het fasciale netwerk.

Sacha van Rooij

Atlas Profilax therapeut

Whiplash, een val op of een klap tegen je hoofd of een moeilijke geboorte zoals een tangverlossing kan scheefstand van je schedelbasis op je atlas tot gevolg hebben. Hierdoor worden ook de diepste fasciae in je lichaam die je zenuwstelsel omhullen enigszins scheef getrokken. Oefeningen, kraken of massage helpen niet om deze gewrichtsfixatie op te heffen omdat de diepe nekspieren neurologisch aangespannen blijven.

Hoofdpijn, stijve nek, duizeligheid en misselijkheid tijdens beweging, geheugenproblemen, vermoeidheid, zenuwpijn op de gekste plaatsen in je lichaam, scheefstand van je bekken... Wanneer je alles al hebt geprobeerd om ervan af te komen is Atlas Profilax- therapeut Sacha van Rooij mijn geheime tip.

Sacha geeft een éénmalige behandeling die dit soort klachten effectief verhelpt, zonder te 'kraken'. Ook als het letsel lang geleden is opgelopen. De opluchting dat je hoofd weer normaal kan bewegen en de rest van je lichaam bevrijd is van de dwangstand die scheefstand van je hoofd veroorzaakt...

Contact met Sacha:

Hugo Bertijn

Osteopaat

Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde die gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Hugo onderzoekt en behandelt je vanuit een totaalbenadering van je klacht, gericht op het bewegend functioneren van bindweefsel.

De bovengenoemde systemen zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Daarom behandelt hij nooit enkel een gewricht, spier, pees of vlies en er wordt ook niet alleen maar naar de buik of schedel gekeken.

Osteopathie maakt gebruik van zachte handgrepen en technieken op organen, bloedvaten, schedel en zenuwen, maar ook van manipulaties op gewrichten en specifieke rektechnieken van het bindweefsel, om zo het natuurlijk evenwicht (homeostase) van het lichaam te herstellen.

Wanneer pijn niet oplost door anders te bewegen verwijs ik naar Hugo.

Contact met Hugo:

Moniek Homan

Bewegingswetenschapper en ArbeidsFysiotherapeut

Moniek gebruikt manuele mobilisatietechnieken, myofasciale technieken en Easytape technieken. Ze is ervaren, sterk in begeleiden, coachen, trainen en inspireren. Wanneer je klachten niet voldoende worden verlicht door bewegingslessen verwijs ik naar haar.  

Contact met Moniek:

Brigitte Abeling

Fysiotherapeut

Brigitte is gespecialiseerd in stuit-gerelateerde klachten. Een scheef staartbeen kan ontstaan door een val op je stuitje of tijdens de bevalling. Alle dieperliggende fasciae in je bekken, maar ook je hele wervelkolom raken dan uit balans. Pijn tijdens zitten, scheef zitten, pijn of zwakte in één been, bekkenbodemproblemen etc. kunnen een signaal zijn dat je staartbeen niet meer recht staat.

Door enkel oefeningen kun je dit niet corrigeren. Brigitte zet op elegante wijze je staartbeen weer recht. Het doet geen pijn en je mag je ondergoed aanhouden! Ook als het letsel al jaren geleden is gebeurd,

-een val van de trap,  een val tijdens schaatsen, skiën of paardrijden- kan haar behandeling veel verlichting geven.

Contact met Brigitte:

Kim Snijders

kinderfysiotherapeut en Schroththerapeut

Heb je een asymetrische houding en pijn?  Heb je het gevoel dat je buigingen en rotaties verergeren of heb je er last van? Kim werkt met de Schroth-methode.

Dit is een drie-dimensionale scoliosetherapie. Ze leert je je scoliose van binnenuit te corrigeren door middel van speciale oefeningen en “rotational breathing”: door gericht ademen naar je korte zijde kun je je ribben van binnenuit weer terugdraaien, zodat de asymmetrie van je wervelkolom vermindert.

Contact met Kim:

Melinda Hendriks

Fascie therapeut

Oedeem ontstaat vaak na een operatie, letsel of na de behandeling van kanker. Hierbij ontstaat er in- en uitwendig littekenweefsel, waardoor de afvoer van lymfe geblokkeerd word. Littekenweefsel kan ook een bewegingsbeperking opleveren of ervoor zorgen dat een beweging minder soepel verloopt. Met fascie technieken kan dit littekenweefsel los gemaakt worden. Hierdoor ontstaat er een betere afvoer van oedeem en een verbeterde beweging. Wanneer je 'jasje'  door littekenweefsel te krap zit maakt Melinda de verkleefde lagen los en ze leert je ook hoe je dat zelf kunt onderhouden.

Contact met Melinda:

Spring Pilates Maastricht