gyrotonic® 
Personal Training

Niet alleen training voor je rug

Gyrotonic series zijn vloeiende bewegingssequenties die je lichaam door een reeks cirkels en spiralen leiden. Je spieren worden soepel, je fascia veerkrachtig, je creëert ruimte in al je gewrichten. Hierbij kan je lichaam in een doorgaande flow blijven bewegen vanwege de circulariteit van de bewegingsvorm en het ontwerp van de apparatuur. Gyrotonic beoefening voelt hierdoor als zwemmen, zonder de instabiliteit die water kenmerkt. Ik begeleid je 'hands-on' zodat je precies voelt hoe de bewegingen zijn bedoeld.


Verschil met fitness

De meeste conventionele fitnessapparaten bieden lineaire en geïsoleerde bewegingspatronen, die ongecoördineerde kracht creëren. Gyrotonic beoefening bevordert juist het gebruik van meerdere gewrichten in een keten, waardoor een gecoördineerd en harmonieus bewegingspatroon ontstaat en tegelijkertijd je spieren, pezen en banden worden versterkt. je traint je rug, en tegelijkertijd je hele lichaam.


Trainen op de 'Yogamachine'

Gyrotonic wordt beoefend op de Pulley Tower Unit, ook wel de gekscherend de yogamachine genoemd. Dit toestel is uitgerust met een katrol, gewichten en twee draaiende elementen om je lichaam in alle richtingen te draaien en te strekken, ondersteund door het ritme van je ademhaling. De gewichten bewegen soepel en licht, en geven voldoende weerstand om de diepe spieren rond je gewrichten te versterken.


Elegante souplesse

  • gevoel van ruimte en lengte in het lichaam
  • gemakkelijk, efficiënt en elegant bewegen
  • ontspanning en versterking van het zenuwstelsel
  • reëducatie van bewegingspatronen
  • verbetering performance voor sport en dans

Gemakkelijk en gracieus bewegen

Een enkele Gyrotonic sessie kan spierpijn en stress verlichten, en versterkt je lichaamsbewustzijn. Na een paar weken trainen zul je waarschijnlijk een duidelijk verschil in kracht, gemak en efficiëntie van beweging en een algemeen gevoel van welzijn voelen.

Met Gyrotonic bewegingseducatie kun je gewrichtsklachten, fibromyalgie etc. verlichten door gebalanceerd gebruik van ál je spieren en gewrichten. Daarbij ontwikkel je een goede houding en coördinatie tijdens dans, golf en andere sporten.


Bekijk de demonstratievideo van het Gyrotonic instituut dat deze methode ontwikkelt en onderwijst. De bewegers hierin zijn 'mastertrainers', de mensen die mij les geven.


Juliu Horvath

The ultimate aim is to be at home in one’s body, to be at one with the nature of oneself and to experience exercise as a creative and delightful experience


Ben je geïnteresseerd
in Gyrotonic training?

Drie introductielessen samen kosten 125,- 

Kom en reserveer een afspraak.

Het kennismakingsgesprek is gratis.


Spring Pilates Maastricht