Over Studio Spring Pilates


Moeiteloos bewegen bij Spring Pilates

Spring Pilates is in 2004 opgericht door Aisha Trimbach. In de ruime lichte oefenruimte in het centrum van Maastricht worden zowel groepslessen als individuele consulten gegeven. Je kunt hier zelfstandig trainen op authentieke Pilates- en gyrotonic® apparatuur. Workshops en cursussen rond een bepaald thema doen. Je voeten trainen en moeiteloos leren lopen. Je myofascia laten behandelen. Zestien jaar geleden begonnen als studio voor Klassiek Pilates, is Spring Pilates uitgegroeid tot een plaats waar de focus ligt op het ontwikkelen van een pijnvrij bewegingspatroon.


Bodywork voor je brein

Beter bewegen begint bij het ontwikkelen van goede coördinatie. Grote spieren zeggen weinig over de effectiviteit ervan; hier leren ze goed samen te werken. Geen pijnlijke stretches om lenig te worden, maar je spiertonus en beweeglijkheid van je gewrichten verbeteren door de feedback-loop naar je brein te resetten. (oei, dat klinkt wel technisch! Het komt erop neer dat je de zenuwreflexen die je spieren doen samentrekken als stretchen pijn doet, verandert zodat je gemakkelijk de juiste lengte in je spieren en fascia krijgt om je gewrichten goed te gebruiken) Bij Spring Pilates leer je structureel je multidimensionale houdings- en bewegingsvrijheid te verruimen.


Sensationele groepslessen

Een breed aanbod van somatische bewegingslessen, die je vanuit je innerlijke sensaties en waarneming dichter bij je kern brengen. Je leert op een natuurlijke en ontspannen manier voelen wat er van binnen gebeurt en hoe je beweegt. Verbetering van je houding en ademhaling, verandering van spierspanning en bewegingspatronen is zo gebaseerd op je eigen ervaring en niet opgelegd door een ideale vorm waaraan je probeert te voldoen.

Je bent welkom om deel te nemen aan de lessen ongeacht leeftijd, ervaring of beperking. De oefeningen worden op jouw ervaringsniveau afgestemd zodat je veilig en goed progressie maakt. De lesgroepen zijn ‘mixed level’ en met een beperkt aantal deelnemers. Zo is er aandacht voor de details die de kwaliteit van je bewegingen verdiepen.


Workshops en cursussen

Kennismakingsworkshops en verdiepende cursussen rond een thema, zoals lopen, bekkenbodem, wervelkolom.


Personal Training

Tijdens een personal training sta jij centraal. De training of behandeling kan gericht zijn op herstel na blessure, operatie of bevalling. Het ontwikkelen van meer kracht en flexibiliteit. Geconcentreerd werken aan verbetering van je looppatroon of het loslaten van oude spanningspatronen en het vinden van een beter gevoel van evenwicht.


Fascial Release

Verklevingen en verkortingen van de myofascia beperken je beweegvrijheid en bepalen je postuur. Trage strokes herstructureren je spierbindweefsel, herstellen je balans en uitlijning van binnenuit en geven je ademruimte, reikwijdte en lengte.


Individueel trainen

Net als in een gewone sportschool kun je hier tijdens openingsuren ook zelfstandig trainen. Heb je voldoende ervaring opgedaan met zowel de mind-set als de apparatuur? Dan kun je gebruik maken van de Pilates Reformer en Chair en de GYROTONIC® Pulley Tower.


Bedrijfsfitness

Spring Pilates staat in de lijst met sportscholen en fitnesscentra bij benVitaal bedrijfsfitness. Is het bedrijf of de instelling waar je werkt aangesloten bij benVitaal? Kies dan voor een abonnement groepslessen. Vraag bij je HRM-afdeling om meer informatie. 

Ander soort sportschool

  • persoonlijk contact
  • ervaringsgericht leren bewegen
  • waarnemen en bewustworden
  • unieke lessen en workshops, geen saaie routines
  • non-competitief
  • multidimensionale oefeningen
  • integratie van bekkenbodem en ademhaling
  • goed postuur van binnenuit

Doe je een proefles mee?

Kijk op het lesrooster, boek een les.

Stuur me dan een email en vertel wie je bent.

proefles is gratis

Spring Pilates Maastricht