gyrokinesis® 
groepslessen 

Toen ik het voor het eerst Gyrokinesis oefeningen deed was ik direct gefascineerd. De ritmische herhalingen,  subtiele stretching, het voelen glijden van fascia en de kleine gewrichten tussen de wervels... De bewegingen zijn licht, elegant, dansant. Ik voelde me langer, ruimer en open, vol energie. En achteraf geen spierpijn!

Spiralende workout

  • flexibele wervelkolom
  • langere spieren en soepele fascia
  • betere coördinatie van binnenuit
  • 
verbetert de bloedcirculatie
  • ademhaling die beweging verbindt en ondersteunt

  • 
verdiept je lichaamsbewustzijn
  • 
verhoogt je energieniveau
  • 
bevordert een goed postuur


Yoga voor je rug

Oorspronkelijk was Gyrokinesis bekend als "Yoga voor Dansers". Gyrokinesis oefeningen voelen als zwemmen . . . vloeiende, sierlijke ononderbroken beweging. Dit gracieuze systeem behandelt het lichaam als één geheel; stretching, ontspannen van de zenuwen, versterken van de wervelkolom, spieren en fascia. De methode is gecreëerd door de balletdanser Juliu Horvath. Het werd ontwikkeld vanuit de belangrijkste bewegingsprincipes van Yoga, T'ai Chi, dans, zwemmen en gymnastiek.


Cirkels,  bogen en spiralen

Vloeiende, ritmische training, opgebouwd rond fundamentele bewegingen van de wervelkolom: cirkels, golven, zijwaartse buigingen en spiralen. Geïnspireerd door de natuurlijke bewegingen bij dieren; zoals een kat die zich wast of een hond die geeuwt. De bedoeling is om elk systeem - spieren, gewrichten en het zenuwstelsel - te stimuleren en te bewegen, zodat je hele lichaam een grotere vitaliteit kan ervaren. Gyrokinesis oefeningen wordt zittend op een kruk, liggend en staand gedaan. Ze worden in series uitgevoerd en samen met een specifiek ademhalingspatroon geïntegreerd in een harmonieuze, ritmische flow, vergelijkbaar met een dans.


Energie van binnenuit

We beginnen met een subtiele warming-up als voorbereiding tot beweging. Je neemt de tijd om contact te maken met je lichaam en adem. In deze fase maak je je armen, schouders en nek los om de les te beginnen. Het tweede deel van de les is een reeks van golvende, cirkelende en draaiende bewegingen van de wervelkolom, ontworpen om warmte en flexibiliteit in alle richtingen te creëren. De derde fase is een reeks van oefeningen die je centrum en bovenlichaam versterken en de spieren en gewrichten van je heupen en benen soepel maken. Alle oefeningen genereren energie en een gevoel van harmonie van binnenuit.

Gyrokinesis verandert je energie, de manier waarop je in de wereld beweegt, je vertrouwen in jezelf en je lichaam. Het verandert alles...


 

Tegen stress

Gyrokinesis oefeningen balanceren de wervelkolom en zijn daarom fijn wanneer je gewrichtsklachten, scoliose, een holle rug, ronde rug of eenzijdig belastend of stressvol beroep hebt. Doordat de wervelkolom nauw verbonden is met het zenuwstelsel, worden door de ritmische bewegingen de zenuwen gekalmeerd en het auto-immuunsysteem gestimuleerd.

Hier vind je een demonstratie videoclip Gyrokinesis van het Gyrotonic instituut dat deze methode ontwikkelt en onderwijst. De bewegers hierin zijn Mastertrainers, de mensen die mij les geven. Ook voor normale stervelingen zoals jij en ik is de methode heerlijk om te doen, vooral als je soepel wilt worden en blijven.


Manon van Maldegem

Mantelzorger en kunstliefhebber

Na alles wat ik heb geprobeerd is Gyrokinesis het eerste wat me echt heeft geholpen. Ik was aangenaam verrast dat deze oefeningen zo’n resultaat hebben. Ze zijn niet zwaar, doen geen pijn en je bent niet afgemat na een les. Bijkomend voordeel is dat door alle kennis van het bewegingsapparaat die Aisha heeft, ik veel bewuster ben gaan bewegen. Je leert ook zelf dingen oplossen. Heb ik pijn in mijn onderrug dan weet ik nu welke oefeningen helpen.


Doe je een proefles mee?

Kijk op het lesrooster,

stuur me dan een email.

proefles is gratis

Spring Pilates Maastricht